ילדים של אזרחי פורטוגל שנולדו מחוץ לפורטוגל

ילדים שנולדו לחו"ל להורים פורטוגלים (אחד או שניהם) זכאים לאזרחות הפורטוגזית.

יש להגיש בקשה לאזרחות לקונסוליה הפורטוגזית הקרובה ביותר, לעיבוד ולהעברה ל – Conservatória dos Registos Centrais בליסבון, לרישום. מסמכים פורטוגליים לא ניתן להנפיק עד שההרשמה הושלמה על ידי ה Conservatória, תהליך אשר עשוי להימשך בין 1 עד 4 שבועות.

רישום ילדים מלידה עד גיל 14

שני ההורים (גם אם אינו אזרח פורטוגלי) חייבים להופיע באופן אישי בקונסוליה כדי להגיש בקשה לאזרחות בשם ילדם, ולחתום על רישום הלידה. ההורה המחזיק באזרחות הפורטוגזית חייב להיות רשום בקונסוליה, ואם נישאו, הנישואין צריכים להיות רשומים בפורטוגל לפני הגשת בקשה לאזרחות הפורטוגזית של הילד. יש להציג את המסמכים הבאים:

תעודת הלידה של הילד (טופס ארוך המכיל את כל המידע הנוגע ללידה, מאושרת על ידי הקונסוליה הפורטוגזית בתחום השיפוט של תחום הלידה);

דרכון פורטוגלי ותעודת זהות של הורה פורטוגלי (ים);

תעודת לידה של הורה לא פורטוגלי (שאושרה על ידי הקונסוליה הפורטוגלית בתחום השיפוט של אזור הלידה).

רישומים לאחר גיל 14 חייבים לכלול תרגום תעודת לידה ו לגליזציה בתשלום ($ 55.00) וכן עותק נוטריוני של דרכון.

Image result for portugal

רישום מועמדים מגיל 18 ומעלה

על המועמדים להופיע באופן אישי בקונסוליה הפורטוגזית הקרובה, עם המסמכים הבאים:

העתק מאושר של הטופס הארוך של תעודת הלידה שלו, שאושר על ידי "אפוסטיל" או על ידי הקונסוליה של פורטוגל, לפי ההוראות המצורפות;

מסמכי זיהוי עם תמונה / חתימה כגון דרכון, א. כרטיסים וכו ');

תעודת נישואין (אם קיימת), הוכחת תעסוקה וכתובת נוכחית.

359,91 $, אישור העברת כסף (לפקודת הקונסוליה הפורטוגזית).

יש להגיש גם את המסמכים הבאים הקשורים להורים הפורטוגליים:

עותק מאושר של תעודות הלידה של ההורים הפורטוגליים, שהונפקו בתוך 6 החודשים האחרונים על ידי לשכת הרשם (Conservatória do Registo Civil) על מקום לידתם. אזרחים פורטוגלים ילידי חו"ל חייבים לבקש את תעודת הלידה שלהם מ- Conservatatória dos Registos Centrais בליסבון. את תעודות הלידה ניתן לבקש באמצעות האינטרנט באמצעות www.irn.mj.pt

נישואין של הורים חייבים להיות מאושרים על תעודת הלידה. אם נישואים בחו"ל ונישואין עדיין לא נרשמו בפורטוגל, הרישום חייב להיעשות על ידי הקונסוליה לפני שהילד רשאי להגיש בקשה לאזרחות.

אם ההורים לא היו נשואים בזמן הלידה של המבקש, ההורים חייבים לחתום על הצהרה המאשרת אבהות בעוד המבקש היה עדיין קטין.

העתקים של מסמכי הזיהוי של ההורים (דרכונים, כרטיסים לפורטוגזית, וכו ')

לגליזציה של תעודות לידה

מועמדים שנולדו בכל אחת מהמדינות המפורטות להלן חייבים לקבל "אפוסטיל" כדי להכשיר את תעודות הלידה שלהם. עליהם ליצור קשר עם הרשויות הבאות:

מועמדים ילידי ארה"ב

משרד מזכיר המדינה, של המדינה שבה נולד המבקש.

מועמדים שנולדו בארצות אחרות ברשימה

יש לפנות לשגרירות או לקונסוליה הקרובה ביותר לארץ מוצאם.

המבקשים שנולדו במדינות שלא נכללו ברשימה הנ"ל חייבים לבקש אישור של תעודות הלידה שלהם בקונסוליה הפורטוגזית באזור שבו נולדו.

כיצד לבקש תעודות לידה מפורטוגל

אם ההורים נולדו בפורטוגל, ניתן לקבל תעודות לידה גם דרך האינטרנט בכתובת www.dgrn.mj.pt או ליצור קשר עם הקונסרבטוריה שבה נולדו ההורים.

אם ההורים נולדו בחו"ל, יש לקבל את תעודות הלידה מ:

Conservatória dos Registos Centrais

Rua רודריגו דה פונסקה, 198

1099-003 ליסבון, פורטוגל

העמלות כפופות לשינוי עקב שינויים בשער החליפין אירו / דולר

ילדים של אזרחי פורטוגל שנולדו מחוץ לפורטוגל
5 (100%) 5

התקשר אלינו:

03-5561616

צור איתנו קשר:

Sfaradpas@gmail.com

כתובת המשרד:

רח' י.ד. ברקוביץ' 4, תל-אביב