כיצד להגיש בקשה לאזרחות פורטוגזית

מי יכול לבקש אזרחות פורטוגזית?

מדריך מלא זה מסביר את התנאים לקבלת אזרחות פורטוגזית על ידי נישואין, אזרחות ספרדית, ירידה, השקעה ועוד.
אם אתה רוצה לגור בפורטוגל לטווח ארוך או לצמיתות, תצטרך להגיש בקשה לאזרחות פורטוגזית או תושבות קבע פורטוגזית.

תושבות קבע פורטוגזית תתקבל לאחר חמש שנים של מגורים, בעוד אזרחות פורטוגזית תתקבל לאחר שש שנים, או שלוש שנים אם הגשת בקשה  לאזרחות פורטוגזית מתוקף נישואין

הן אזרחות פורטוגזית והן מגורים  קבועים בפורטוגל מאפשרים לך להישאר בפורטוגל ללא הגבלת זמן ולקבל גישה הטבות דומות, אם כי ישנם כמה הבדלים בין השניים. בעוד התושבים יכולים להישאר בפורטוגל ללא הגבלת זמן על ידי חידוש מתמיד של תושב קבע שלהם, יש מסוימים הוסיף אזרחות פורטוגזית הטבות לפתות זרים לקחת על עצמו את האזרחות הפורטוגזית תהליך הבקשה.

מדריך זה בוחן את מי יכול לקבל אזרחות פורטוגזית, ההבדלים העיקריים בין הטבות אזרחות פורטוגזית מגורים קבע, תנאים לאזרחות כפולה פורטוגזית, איך להגיש בקשה לאזרחות פורטוגזית ומה דמי צריך להיות משולם.

Portugal citizenship – applying for portuguese citizenship

מי יכול לקבל אזרחות פורטוגזית?

רכישת אזרחות פורטוגזית משתנה בהתאם אם אתה ממדינות האיחוד האירופי / EFTA או מחוץ לאיחוד האירופי. המצב הוא פשוט יותר עבור אזרחי האיחוד האירופי / EFTA; עיין במדריך שלנו למדיניות הגירה פורטוגזית עבור אזרחי האיחוד האירופי ומשפחתו.

תושבים שאינם ממדינות האיחוד האירופי / EFTA יכול גם להפיק תועלת ברפורמות החוק הלאומי הפורטוגזית. פורטוגל הרפו את חוקי האזרחות שלה בשנת 2006 עם התיקון לחוק האזרחות הפורטוגלית, אשר אישר את אזרחות הפורטוגזית לאזרחים שאינם אזרחי האיחוד האירופי לאחר שש שנות מגורים, ואילו אזרחות פורטוגזית על ידי נישואין זמינה לאחר שלוש שנים.

קטגוריות אחרות של זרים יכולים לרכוש אזרחות פורטוגזית מוקדם יותר, כגון תושבי מושבות פורטוגזית לשעבר.

Brexit ותושבי בריטניה

עדיין לא ברור כיצד הצבעה של בריטניה לעזוב את האיחוד האירופי ישפיע על זכויותיהם של אזרחי בריטניה החיים או מתכננים לעבור לפורטוגל. בעוד בריטניה נותרה חברה באיחוד האירופי, הבריטים יכולים להגיש בקשה לאזרחות פורטוגזית או למגורי קבע פורטוגזית, אם כי אם תושבות קבע תספיק בעתיד, תישאר. תחת הזכות לאזרחות כפולה פורטוגזית, בריטים הגולים אשר להשיג אזרחות פורטוגזית לפני היציאה של בריטניה יכולים לשמור על זכויותיהם כאזרחי האיחוד האירופי. יש כמה יוזמות, עם זאת, כדי להשיג זכויות מיוחדות עבור אזרחי בריטניה שכבר גרים בחו"ל.

אזרחות פורטוגזית

רבים מן הזכויות שניתנו לתושבי קבע פורטוגזית זהים לאזרחות פורטוגזית. שניהם מסוגלים:

להשתתף בתעסוקה מלאה או בעבודה עצמית (ללא היתר עבודה פורטוגזית)
להשתתף בחינוך ולימודים
גישה הטבות פורטוגזית ביטוח לאומי פנסיה
לקנות נכס בפורטוגל

עם זאת, יש יתרונות נוספים של אזרחות פורטוגזית, כגון:

הצבעה בבחירות לפורטוגזית ומשאל עם
להשיג דרכון פורטוגזית, מדורגת במקום ה -16 בעולם על מדד הדרכונים
לרכוש אזרחות של האיחוד האירופי, כלומר אתה יכול לנסוע בחופשיות ברחבי מדינות האיחוד האירופי
לחיות, לעבוד או לפרוש במדינות אחרות באיחוד האירופי.

עם זאת, הבקשה אזרחות פורטוגזית הוא תובעני יותר מאשר קבלת תושבות קבע, עלויות פורטוגזית פורטוגזית הם בדרך כלל גבוה יותר. במקרים מסוימים ייתכן גם צריך לוותר על אזרחות של המדינה שלך הביתה, אם כי אזרחים רבים זכאים אזרחות כפולה.

עלויות אזרחות פורטוגזית

דמי הבקשה עבור אזרחות פורטוגזית נע בין 175-250 יורו בהתאם לסוג הקטגוריה אתה החלים תחת. ילדים הזכאים לאזרחות פורטוגזית באמצעות ירידה יכולים להגיש בקשה בחינם. פירוט מלא של עלויות כאן.

אזרחות כפולה פורטוגזית

פורטוגל מאפשרת אזרחות כפולה, המאפשר לזרים לרכוש אזרחות פורטוגזית מבלי לוותר על אזרחותם של ארצם. עם זאת, אתה צריך קודם לבדוק עם הבית שלך אם זה גם מאפשר אזרחות כפולה. במקרים מסוימים, מדינת הבית שלך עשויה לדרוש ממך לוותר על האזרחות שלך לפני שתאפשר לך לקחת אזרחות פורטוגזית.

הגשת בקשה לאזרחות פורטוגזית

תושבי חוץ יכולים להגיש בקשה לאזרחות פורטוגזית ברוב המקרים לאחר שש שנות מגורים בפורטוגל. היישום צריך לעשות למשרד המשפטים הפורטוגלי (דוס registos המכון do notoriado – IRN).

החוק הלאומי הפורטוגזית מאפשר לזרים לרכוש אזרחות פורטוגזית על ידי:

נישואין לאזרח פורטוגזית
מוצא או לידה (מוצא פורטוגזית)
התאזרחות לאחר שש שנות מגורים
אימוץ
להיות אזרח של שטח פורטוגזית לשעבר בחו"ל

חוק השיבה ליהודים ספרדים (תוכנית אזרחות ספרדית פורטוגזית)

אם היית בעבר אזרח פורטוגk שאיבד אזרחות פורטוגזית בנסיבות מסוימות.

אזרחות פורטוגזית על ידי נישואין

אתה יכול לרכוש אזרחות פורטוגזית באמצעות נישואין לאחר שלוש שנים של נישואים לאזרח פורטוגזית, או שלוש שנים של מגורים משותפים מוכרים. אין צורך להיות כל תקופת מגורים קודמת בפורטוגל למרות המבקש נדרש לספק מסמכים המוכיחים קשר יעיל לקהילה פורטוגזית.

אם אתה מתגרש או נפרד במועד מאוחר יותר, אזרחות פורטוגזית שלך לא יבוטל. מידע נוסף על תיעוד נדרש כאן. אזרחות אזרחית פורטוגזית. רכישת אזרחות פורטוגזית בירידה או בלידה נחשבת לאזרחות פורטוגזית לפי מוצא אם הם: ילד לאם פורטוגזית או לאב שנולדו בטריטוריה פורטוגזית, ילד של אם פורטוגזית או אב יליד חו"ל אם ההורה הוא המשרת את המדינה הפורטוגזית, ילד של אם פורטוגזית או אם יליד חו"ל אם הם רשומים במרשם האזרחי הפורטוגלי או אם הם מצהירים שהם רוצים להיות פורטוגלים, ילד שנולד בטריטוריה פורטוגזית להורים זרים אם לפחות הורה אחד נולד בפורטוגל ומתגורר כאן בזמן הלידה, ילד שנולד בטריטוריה להורים זרים אם הם מצהירים שהם רוצים להיות פורטוגלים ובלבד שאחד ההורים גר בפורטוגל לפחות חמש שנים בזמן הלידה: ילד שנולד בטריטוריה פורטוגזית שאין לו אזרחות אחרת. דהיינו: ילד שנולד בטריטוריה פורטוגזית או בחו "ל להורה שרכש אזרחות פורטוגזית לאחר לידתו של הילד, ילד עם לפחות סב אחד בעל אזרחות פורטוגזית המוכרת דיה עם הילד הפורטוגלי, ילד שנולד בטריטוריה פורטוגזית להורים זרים, אם הילד חי בפורטוגל במשך 10 שנים.התמיינות כאזרח פורטוגזי אם אתה גר בפורטוגל במשך שש שנים, תוכל להגיש בקשה לאזרחות פורטוגזית אם אתה פוגש את הדרישות הבאות אזרחות פורטוגזית: יש ידע מספיק בשפה הפורטוגזית (הוכח עם אישור או מבחן), לא הורשעו על פשע העונש על ידי עונש מאסר של שלוש שנים או יותר.אתה יכול להגיש את הבקשה אזרחות פורטוגזית עצמך או שזה יכול להיות שהוגשו על ידי פרוקסי מתאים. המסמכים הבאים גם צריך להיות מוגש: תעודת הלידה (אם אפשר) הוכחה של ידע מספיק של portpassport פורטוגזית / נסיעות פרטים של מקום מגורים הנוכחי פרטים של תאריך ומקום לידה, משלח יד, מקום מגורים הנוכחי ואת רשימת המדינות ששהו בעבר תעודת הוקרה תעודת הוקרה על ידי SEF להוכיח כי אתה תושב החוק בפורטוגל לפחות שש שנים. אתה יכול לקבל מידע על איך להגיש בקשה אזרחות פורטוגזית מכל אחד שקעים המפורטים כאן (פרטים ליצירת קשר). יהיה עליך לשלוח טופס ולשלוח אותו למשרד הרישום המרכזי ב- IRN, יחד עם המסמכים הדרושים התשלום. בקשות אזרחות פורטוגזית לקחת פעמים שונות כדי לעבד. אם הבקשה נדחית מלכתחילה, עם זאת, תקבל הודעה בתוך 20 ימים. אזרחות פורטוגזית על ידי נישואין אזרחות פורטוגזית עבור יהודים ספרדים צאצאים של יהודים ספרדים פורטוגל שגורשו מפורטוגל במאה ה -16 יכולים לרכוש אזרחות ספרדית פורטוגזית אם הם יכולים להוכיח שייכות ספרדי ממוצא פורטוגלי. הדרישות כוללות שם ספרדי פורטוגזית והיכרות עם השפה. מידע על דרישות אחרות זמין כאן. עותק של טופס בקשה אזרחות פורטוגזית זמין כאן. אזרחות פורטוגזית באמצעות השקעה זוהי תוכנית מיוחדת אשרת פורטוגזית שנועדה למשוך השקעות זרות לפורטוגל. תוכנית הפורטוגזית הזהב ויזה מאיץ את התהליך עבור משקיעים זרים מן האיחוד האירופי / מדינות EFTA להשיג רישיון מגורים פורטוגזית תביעה אזרחות פורטוגזית על ידי השקעה. קרא עוד במדריך שלנו על התוכנית ויזה הזהב פורטוגזית.האזרחות הפורטוגזית על ידי אימוץ ילדים מחו"ל מתחת לגיל 18 אשר אומצו על ידי אזרחית פורטוגזית יכול לבקש אזרחות פורטוגזית מיידית. פרטים מלאים על המסמכים הדרושים כאן. אזרחי השטחים הפורטוגליים לשעבר אזרחי אזרחי המושבות הפורטוגליות הבאות זכאים לאזרחות פורטוגזית אם הם נולדו בתקופה של השלטון הפורטוגלי: אנגולהקפה ורדהפורטוגוזה הודוגולה ביסאאסט TimorMacaoMozambiqueSao Tome ו Principe.Those מהודו פורטוגזית ומקאו אשר צאצאים של אלה שנולדו בתקופת השלטון הפורטוגזית זכאים גם להגיש בקשה לאזרחות פורטוגזית.

אזרחי פורטוגל לשעבר יכולים לרכוש אזרחות פורטוגזית

אלה כוללים: אנשים שאיבדו את אזרחותם הפורטוגזית באמצעות רצונו של נציג משפטי, למשל. מי שאיבדו את אזרחותם של מדינה אחרת, נשים שאיבדו את אזרחותם הפורטוגלית באמצעות נישואין לאזרח זר, אלה שאיבדו את אזרחותם הפורטוגזית על ידי רוכשת מרצון אזרחות זרה לפני חוק האזרחות הפורטוגלית של 1981. מידע נוסף זמין כאן. רשויות האזרחות של פורטוגל משרד המשפטים של פורטוגל (IRN) העוסקים באזרחות פורטוגזיתשירות ההגירה וגבולות המדינה (SEF) שעוסקים ברישיונות מגורים פורטוגליים טופס בקשה לאזרחות פורטוגזית

כיצד להגיש בקשה לאזרחות פורטוגזית
5 (100%) 6

התקשר אלינו:

03-5561616

צור איתנו קשר:

Sfaradpas@gmail.com

כתובת המשרד:

רח' י.ד. ברקוביץ' 4, תל-אביב